Introductie

Waarin kan ik zoeken?

Burgerlijke Stand:
Overlijden: Alle gemeenten 1811-1966
Huwelijk: Alle gemeenten 1811-1941
Geboorte: Alle gemeenten 1811-1916

Voor een actueel overzicht van beschikbare afbeeldingen zie Bladeren door Registers.

DTB:
Doop- en trouwboeken van alle kerspels. Voor begin- en eindjaar van elk kerspel kunt u Bladeren door registers raadplegen.

Memories van Successie:
Memories vormen een prachtige bron, omdat ze een overzicht geven van alle erfgenamen van een overledene, en omdat ze een blik werpen op diens levensstandaard. Op dit moment zijn alle memories over de periode 1807-1811 ingevoerd, van het kantoor Groningen ook de periode 1814-1837 en van het kantoor Zuidbroek de periode 1819-1853.

Staten van landverhuizers:    De lijsten van landverhuizers bieden ook een blik op de levensstandaard, en geven bovendien een beeld van de trek vanuit bepaalde gebieden naar meestal de nieuwe wereld. Beschikbaar zijn de jaren 1847-1901, met een enkele uitschieter daarvoor.

Downloaden van afbeeldingen

Wanneer uw zoekvraag resultaat oplevert, kunt u in de meeste gevallen een afbeelding van de akte of inschrijving bekijken. Door op de kleine afbeelding van de scan te klikken wordt het leesvenster geopend. Met behulp van het Handsymbool kunt u de afbeelding onder het leesvenster verplaatsen, met de Selectieknop kunt u een gedeelte van de afbeelding omzetten naar een JPEG- of PDF- bestand in lage resolutie, dat u vervolgens kunt opslaan of afdrukken. U kunt ook een Jpeg bestand in hoge resolutie openen of opslaan met behulp van de knop Download.

E-mail

Het verzamelen van gegevens uit de dtb's en akten van de burgerlijke stand is mensenwerk. Mocht u fouten tegenkomen in de database, dan kunt u daar rechtstreeks een opmerking over plaatsen bij de betreffende registratie. Mocht u om een andere reden contact willen opnemen over AlleGroningers, dan kunt u emailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ambitie

AlleGroningers wil alle doop-, trouw- en begraafboeken (dtb's) tot 1811 en alle openbare akten van de burgerlijke stand binnen een paar jaar tijd online beschikbaar stellen. Dat betekent dat alle dtb's en de geboorteakten (1811 – 1912), de huwelijksakten (1811 – 1937) en de overlijdensakten (1811 – 1962) moeten worden gescand. Verder moet er op naam in de dtb's en akten kunnen worden gezocht.
Maar de ambitie van AlleGroningers houdt meer in. Er moeten ook portretfoto's van de betrokken personen kunnen worden toegevoegd, evenals film en geluid, en er moet aanvullende informatie, verhalen en anekdotes kunnen worden toegevoegd.
Na de dtb's en burgerlijke stand is het project niet klaar. AlleGroningers zal worden uitgebreid met memories van successie, huwelijkscontracten, notariële akten en andere interessante informatie.

Uitvoering

Het project wordt voornamelijk uitgevoerd door vrijwilligers. Jaarlijks worden de openbaar geworden registers van de burgerlijke stand toegevoegd.

Disclaimer

De informatie, diensten of producten die u aantreft op deze website kunnen fouten bevatten en kunnen onderhevig zijn aan tijdelijke interruptie. Hoewel het RHC Groninger Archieven zijn best doet om alle informatie, diensten en producten zo goed en foutloos mogelijk aan te bieden, kan het niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele fouten, defects of andere beschadigende consequenties, voortkomend uit het gebruik van deze website. Het RHC Groninger Archieven ziet derhalve af van welke aansprakelijkheid dan ook, binnen de grenzen van de Nederlandse wet.

Wildcards en jokertekens
De wildcards of jokertekens die op deze site worden gebruikt zijn:
? : vervangt één teken
* : vervangt nul of meer opeenvolgende tekens
Het verzamelen van gegevens uit de dtb’s en akten van de burgerlijke stand is mensenwerk. Mocht u fouten tegenkomen in de database, dan kunt u dat melden via het Opmerkingenveld onder de akte.