schoolklas.jpg

Groningerarchieven.nl is vernieuwd en we vernieuwen ook onze andere websites.

Het is vanaf nu mogelijk om direct in onze verschillende archieven te zoeken door een zoekterm in te vullen. Er verschijnen dan resultaten uit al onze archieven, ook uit de collecties die via onze andere websites toegankelijk zijn, zoals allegroningers.nl (personen), beeldbankgroningen.nl (afbeeldingen), ovcg.nl (oorlog en verzet), filmbankgroningen.nl (beeld en geluid, voorheen GAVA), poparchiefgroningen.nl (popcultuur) en groningerkentekens.nl.
Ook werken de websites ook goed op mobiele apparaten, zoals smartphone en tablet.

Zo hopen wij onze collecties nog gebruikersvriendelijker en toegankelijker aan te bieden voor onderzoek.

Wellicht heeft u (een van) onze nieuwe websites al bewonderd:
• groningerkentekens.nl is sinds 21 december in de lucht
• groningerarchieven.nl is op 3 januari gelanceerd
• allegroningers.nl hebben we op 17 januari live gezet
• ook poparchiefgroningen.nl en filmbankgroningen.nl (voorheen GAVA) krijgen dit jaar een nieuw gezicht

Vragen of tips?

Zoals bij het lanceren van elke website zijn er nog enkele (technische) onvolkomenheden. Hier wordt hard aan gewerkt. Daarbij is de nieuwe website van allegroningers.nl iets eerder dan gepland online gezet, omdat we anders het zoeken via groningerarchieven.nl niet konden aanbieden. Heeft u vragen of tips, dan ontvangen wij die graag via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De eerste krant na 2 1/2 maand op Rottumeroog bij de kustwacht, 1939-1940. Fotograaf onbekend, Groninger Archieven (2437-0364)
De eerste krant na 2 1/2 maand op Rottumeroog bij de kustwacht, 1939-1940. Fotograaf onbekend, Groninger Archieven (2437-0364)

Groninger Archieven

Cascadeplein 4
9726 AD Groningen