1785-12367.jpg

Alles is anders dit jaar. Zo ook de Dag van de Groninger Geschiedenis. Voorgaande jaren ontvingen de Groninger Archieven en partners ongeveer 2500 mensen op één dag op één locatie. Dat is dit jaar niet wenselijk. Daarom gaan we activiteiten verspreiden over de maand oktober, over verschillende locaties en ook zullen we digitaal te werk gaan. Zo geven we toch de nodige aandacht aan de Groninger Geschiedenis op gepaste afstand.

Diversiteit

Aan het programma wordt nog hard gewerkt. De diversiteit die we altijd beloven in onze programmering willen we behouden, zoals lezingen, wandelingen, quizen en een kinderprogramma. Deze activiteiten verdelen we over de maand. Op zondagen organiseren we bijvoorbeeld lezingen en de woensdag is gereserveerd voor kinderactiviteiten. Verder maken we ook veel filmpjes die het programma aanvullen.

Hoofdbeeld Maand van de Groninger Geschiedenis 2020. Thema Oost/West
Hoofdbeeld Maand van de Groninger Geschiedenis 2020. Thema Oost/West

Archiefmateriaal

Bij veel programmaonderdelen laten we ook archiefmateriaal zien. Waar komt onze kennis over Groningen vandaan? Het ligt allemaal in de Groninger Archieven, maar ook bij musea en andere (historische) instellingen in stad en provincie.

Ontmoeten

We kiezen ervoor om tijdens de Maand van de Groninger Geschiedenis elkaar zowel digitaal als fysiek te ontmoeten. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om er op zijn/haar eigen wenselijke manier bij te zijn. Daarnaast willen we dit jaar niet alleen mensen in de stad ontmoeten, maar ook in de provincie.

Thema Oost/West

Het landelijke thema van de Maand van de Geschiedenis is Oost/West. Een thema dat uitnodigt de hele wereld over te gaan, of juist dichtbij huis te blijven: Oost west, thuis best?!

Praktisch

Maand van de Groninger Geschiedenis

Oktober 2020, start op donderdag 1 oktober met (digitaal) symposium voor erfgoedpartners

In stad, provincie en digitaal Groningen

Groninger Archieven

Cascadeplein 4
9726 AD Groningen