vakmensenbrouwer.jpg

In de Groninger Archieven laten we graag zien wat we in huis hebben. Dit doen we al jaren door middel van open dagen, cursussen, inzet van blogs en sociale media en we sluiten aan bij partners in het werkveld.

De volgende afleveringen zijn op donderdag 21 april, 19 mei en 16 juni. Klik hier om de laatste aflevering terug te kijken. 

Talkshow

En nu maken we iets nieuws: Gronings Erfgoed Live. De formule is eenvoudig: een hedendaagse talkshow over historische onderwerpen. We gaan in gesprek over wat er leeft, wat er speelt en wat nieuw is. Niet alleen in de Groninger Archieven, maar ook in de rest van de Groninger erfgoedwereld. Bezoekers zitten aan tafel, collega-archiefinstellingen, historische verenigingen en bijvoorbeeld musea waarmee we samenwerken. Elke aflevering kunt u iets nieuws verwachten.

Gronings Erfgoed Live, talkshow Groninger Archieven. Ontwerp Sjors Kampen
Gronings Erfgoed Live, talkshow Groninger Archieven. Ontwerp Sjors Kampen

Onderwerpen

Bezoekers en collega’s komen regelmatig iets ‘nieuws’ tegen wat de moeite waard is om te vertellen. Aan tafel bieden we hen en ook makers van tentoonstellingen, schrijvers en onderzoekers de mogelijkheid om hun verhaal te vertellen. We laten de diversiteit van de Groninger Archieven zien aan de hand van archiefstukken, foto’s en films. Een (foto)column zal hierbij niet ontbreken.

Archiefonderzoek

Daarnaast geven we een inkijkje in het archiefonderzoek. Hoe kunt u bij ons aan het werk met het onderwerp waarover u meer wilt weten? U zult zien dat het archief hele interessante, zelfs spannende resultaten kan opleveren.

De deelnemers van onze Maak Geschiedenisprojecten komen bijvoorbeeld regelmatig verrassende verhalen tegen. Deze delen we ook tijdens Gronings Erfgoed Live en nodigen iedereen uit om aan deze projecten mee te werken.

Groninger Archieven

Cascadeplein 4
9726 AD Groningen