1785-12367.jpg

Sinds 1 mei 2023 zijn de Groninger Archieven in verbouwing en dat duurt ongeveer een jaar. Tijdens de verbouwing blijft het mogelijk om archiefmateriaal in te zien van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Hier leest u hoe dat in zijn werk gaat.

Een aantal zaken gaat anders tijdens onze verbouwing. Zo kunt u helaas niet zomaar naar de studiezaal komen om stukken in te zien. Wij kunnen namelijk maar één keer per dag bij de depots en dat is 's avonds. Reserveer daarom een plek, minimaal een werkdag van tevoren voor 12.00 uur, en reserveer voor uw bezoekdatum ook de stukken die u wilt inzien. Komt u er niet uit? Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050 599 2000.

Archiefstukken inzien in tijdelijke studiezaal
In de huidige hal van Cascadeplein 4 in Groningen wordt een tijdelijke studiezaal ingericht waar drieëntwintig bezoekers terecht kunnen. De garderobe, het toilet en een gratis kop koffie of thee zijn beschikbaar.

Bouwdossiers inzien?

  1. Achterhaal of het gewenste bouwdossier bij ons beschikbaar is of bij gemeente Groningen.
  2. Is het dossier bij ons beschikbaar, reserveer dan een bouwdossierplek minimaal één werkdag van tevoren, voor 12.00 uur.
  3. Vraag het gewenste dossier aan voor dezelfde datum als de bouwdossierplek, minimaal één werkdag van tevoren, voor 12.00 uur. Ter plekke stukken aanvragen is niet mogelijk.

 

Originele archiefstukken inzien?

  1. Reserveer een onderzoeksplek minimaal één werkdag van tevoren, voor 12.00 uur.
  2. Vraag archiefstukken aan voor dezelfde datum als de onderzoeksplek, minimaal één werkdag van tevoren, voor 12.00 uur. Ter plekke stukken aanvragen is niet mogelijk.

Vanwege het beperkt aantal plekken is het alleen mogelijk om naar de Groninger Archieven te komen om originele stukken in te zien en niet voor andere vormen van onderzoek. Heeft u een onderzoeksvraag, dan kunt u deze stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bouwwerkzaamheden
Aannemer Geveke Bouw heeft op 1 mei de regie in het gebouw overgenomen om de kantooromgeving en de publieksomgeving opnieuw in te richten. Eerst wordt er gesloopt en daarna gebouwd om de Groninger Archieven in de nieuwe stijl in te richten. De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast veroorzaken, maar dit wordt tot een minimum beperkt.

We ontmoeten u graag in de tijdelijke studiezaal!

Studiezaal Rijksarchief, Sint Jansstraat 2 Groningen, 1976. Foto M.A. Douma, Groninger Archieven (818_5183)

 

Groninger Archieven

Cascadeplein 4
9726 AD Groningen