schoolklas.jpg

Vanaf dinsdag 25 april 2023 gaan we de verbouwingsperiode in. Vanaf dat moment kunt u alleen stukken inzien na reservering van een plek in onze alternatieve studiezaal op Cascadeplein 4 in Groningen.

Helaas kunt u niet zomaar naar de studiezaal komen om stukken in te zien. Wij kunnen namelijk maar één keer per dag bij de depots en dat is 's avonds. Reserveer daarom een plek, minimaal een werkdag van tevoren voor 12.00 uur, en reserveer voor uw bezoekdatum ook de stukken die u wilt inzien, dan kunnen we ze voor u klaarleggen.

Komt u er niet uit of heeft u gereserveerd en bent u toch verhinderd, laat ons dit weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050 599 2000.

Originele archiefstukken inzien?

  1. Reserveer een onderzoeksplek minimaal één werkdag van tevoren, voor 12.00 uur.
  2. Vraag archiefstukken aan voor dezelfde datum als de onderzoeksplek, minimaal één werkdag van tevoren, voor 12.00 uur. Ter plekke stukken aanvragen is niet mogelijk.


Bouwdossiers inzien?

  1. Achterhaal of het gewenste bouwdossier bij ons beschikbaar is of bij gemeente Groningen.
  2. Is het dossier bij ons beschikbaar, reserveer dan een bouwdossierplek minimaal één werkdag van tevoren, voor 12.00 uur.
  3. Vraag het gewenste dossier aan voor dezelfde datum als de bouwdossierplek, minimaal één werkdag van tevoren, voor 12.00 uur. Ter plekke stukken aanvragen is niet mogelijk.


Andere praktische zaken

  • U kunt uw jas ophangen in de garderobe en persoonlijke spullen in een kluisje opbergen.
  • Er is gratis koffie en thee voor u beschikbaar.
  • Scans laten maken van stukken die u in de studiezaal heeft ingezien, is in de meeste gevallen mogelijk. Die sturen wij binnen vijf werkdagen digitaal toe.
  • Betalen, voor bijvoorbeeld scans, kan alleen per pin.

Entree Groninger Archieven, Cascadeplein 4 Groningen, 2023. Foto Ronald Zijlstra

Groninger Archieven

Cascadeplein 4
9726 AD Groningen