1785-12367.jpg

Vanaf dinsdag 25 april 2023 gaan we de verbouwingsperiode in. Vanaf dat moment kunt u alleen stukken inzien na reservering van een onderzoeksplek in onze alternatieve studiezaal op Cascadeplein 4. U kunt een plek reserveren tot één werkdag voor uw bezoek, tot 12.00 uur.

Heeft u gereserveerd en bent u toch verhinderd, laat ons dit weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050 599 2000. Dan kunnen we iemand anders de mogelijkheid geven om naar de studiezaal te komen.

Stukken aanvragen

Na reservering van een plek vraagt u zelf stukken aan via groningerarchieven.nl. Wilt u er zeker van zijn dat het gewenste archiefmateriaal klaarligt wanneer u naar de studiezaal komt? Reserveer de stukken via onze website voor 12.00 uur op de werkdag voorafgaand aan uw bezoek, eerder kan ook.

Bouwdossiers inzien

Als u bouwdossiers wilt inzien, dan hoeft u vanaf 25 april niet naar de studiezaal te komen. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het adres of gebouw waar u meer over wilt weten. Vermeld hierbij ook uw telefoonnummer, zodat we contact met kunnen opnemen en u gerichter van dienst kunnen zijn. Wij sturen vervolgens binnen vijf werkdagen de gewenste stukken digitaal toe.

Gaat het om omvangrijke dossiers, dan vragen we u alsnog naar de studiezaal te komen.

Kortom

  • Stukken inzien is alleen mogelijk na reservering van een onderszoeksplek.
  • Vraag de gewenste archiefstukken aan via onze website.
  • Reserveer zowel de onderzoeksplek als de gewenste stukken minimaal een werkdag voorafgaand aan uw bezoek, voor 12.00 uur. Kies voor beide reserveringen dezelfde (bezoek)datum.
  • Tijdens uw bezoek is het niet mogelijk om stukken aan te vragen.
  • Scans laten maken van stukken die u in de studiezaal heeft ingezien, is in de meeste gevallen mogelijk. Die sturen wij binnen vijf werkdagen digitaal toe.

Andere praktische zaken

  • U kunt uw jas ophangen in de garderobe en persoonlijke spullen in een kluisje opbergen.
  • Er is gratis koffie en thee voor u beschikbaar.
  • Betalen, voor bijvoorbeeld scans, kan alleen per pin.
Entree Groninger Archieven, Cascadeplein 4 Groningen, 2023. Foto Ronald Zijlstra
Entree Groninger Archieven, Cascadeplein 4 Groningen, 2023. Foto Ronald Zijlstra

Groninger Archieven

Cascadeplein 4
9726 AD Groningen